• Makedonya Namaz Vakİtlerİ

    -Ustrugya olarakta bilinmektedir- Ohri Gölü’nün yakınlarında bulunan önemli bir turistik şehirdir. Makedonya’nın güneybatısında konumlanmıştır. Arnavutluk ile sınırı bulunan şehrin ülkeye olan uzaklığı ise sadece sekiz kilometredir. Makedonya’nın aşağı kısımlarında bulunan şehir, Güneybatı Bölgesi’nin idari yapılanması içerisinde yer alır ve Ohri Gölü’nün kuzeyinde yer alır. Ohri Gölü’nden kaynak ve güçlenen Kara Drin Nehri, şehri doğu ve batı olmak üzere ikiye böler. , 16 bin 500 kişilik nüfusa sahip küçük bir şehirdir. Nüfusu oluşturan etnik gruplar farklılık göstermektedir. Makedonya’da hayatlarını sürdüren farklı etnik gruplardan bazıları şunlardır: Mekedon, Arnavut, Türk, Roman, Sırp, Boşnak ve Ulah’lar. Ülke için geçerli olan nüfus dagilimi ve etnik köken farkliligi içinde geçerlidir. Zira ’da da bu etnik gruplara mensup insanlar hayatlarını sürdürmeye devam etmektedirler.
    http://www.ramazankoc.com/arsiv/haberler/32.JPG
    Sehir nüfusunun büyük bir bölümünü Müslümanlar doldurmaktadır. 2002’de yapılan nüfus sayımına göre ’da 8 bin Makedon, 5 bin Arnavut ve bin Türk yaşamaktadır. Bu yüzden şehrin büyük bir kısmını Müslümanlar oluşturur. Geriye kalan nüfusu ise Ulahlar, Romanlar, Boşnaklar ve Sırplar oluşturmaktadır. Makedonya’nın diğer şehirlerine nazaran ’da daha fazla Türk yaşamaktadır.
    , konumu gereği Balkanlar’da bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı namaz vakitleri bakımından, Türkiye’den biraz daha farklıdır. Makedonya ile Türkiye arasında saat farklı olduğundan dolayı ülkemiz ile arasında ezan ve namaz vakitleri değişiklik göstermektedir. Zira Makedonya, konumlandığı yer dolayısıyla tıpkı Avrupa bölgesinde kalan diğer devletler gibi zaman  olarak bizden geridedir. Bu nedenle ’da ezan ve dolayı ile namaz vakti, ülkemizden bir saat önce girer.

    ’da ne yazık ki azınlıkların baskıları ve çeşitli nedenlerden ötürü pek fazla cami bulunmamaktadır. Fakat yinede namaz kılabileceğiniz camiler var. O camilerden bazıları ise şunlardır: Halveti Hayati Hasan Baba Tekke Camii ve Halveti Hayati Tekke Camii. Bu camilerin her ikisi de şehrin merkezinde konumlanmış ve ibadete açıktır. Ayrıca başkent Üsküp’te daha fazla cami bulunmaktadır. O camilerden en önemlisi ise Mustafa Paşa Camii’dir. Üsküp ile arasında iki saatlik mesafe bulunmaktadır.
    http://img.haberler.com/haber/953/makedonya-yi-gezen-egitimciler-turk-kolejleri-3602953_o.jpg