• KRİMİNOLOJİ VE DEDEKTİFLİK BÖLÜMÜ

    2007-2008 yılında 3 bölümle kolej olarak açılan okul, 2008 yılında yeni açtığı 2 bölümle birlikte Makedonya Uluslar arası Üniversitesi adını almıştır. Makedonya’nın kentinde bulunan okul, adını bu güzel şehirden almıştır.

                Kriminoloji, suç bilimi anlamına gelmektedir. Diğer bilimlere göre oldukça yeni olması nedeniyle, kriminolojinin tanımı hakkında çeşitli söylemler halen mevcuttur. Ancak en genel anlamda, suçun ve suçlunun bilimsel olarak incelenmesi anlamına gelmektedir. Kriminoloji, suç ve suçlu çeşitlerinin dağılımı ve niteliği, suç nedenlerinin analizi, ceza kanunları, polise işlemler, tutuklamalar ve beraberindeki süreçleri incelemektedir.

                Dedektif, suçları soruşturmak ve suçluları yakalamak için görevli olan polislerdir. Bazı ülkelerde, bağımsız olarak çalışan özel dedektifler ve özel dedektiflik kurumları mevcuttur. Bu kurumlardaki dedekifler gizlilik ilkelerine uyarak, takip etme, araştırma, sorgulama, bilgi verme gibi işleri yaparlar.

     

     

     

     

                Makedonya Uluslar arası Üniversitesi Kriminoloji ve Dedektiflik Bölümünde öğrencilere, Yargı ve AB İçişleri, Kamu kovuşturma ve soruşturmaları, Araştırma Metodolojisi, Keşif ve Karşı, Uluslar arası Ceza Hukuku, AB Kurumları, Avrupa Konseyi Usul, Ceza Teknikleri, Etik ve Deontoloji bölüm dersleri verilir. Bunun dışında, her dönem bir tane olmak üzere, İdari Usul, Medya Ve Küreselleşme, ABD Hükümet Sistemi, Özgürlükler İnsan Hakları, Yazar Hukuk ve Mülkiyet Hukuku, Uluslar arası Ekonomik İlişkiler, Uluslar arası insani Hukuk, Gümrük ve Gümrük Tarife  derslerinden seçerek eğitim programlarını tamamlarlar.

                Makedonya Uluslar arası Üniversitesi Kriminoloji ve Dedektiflik Bölümünde okumak, oldukça avantajlıdır. Zira, okul verdiği hizmet kalitesi göz önüne alındığında Avrupa da bulunan diğer okullara göre oldukça ucuz olmaktadır. Ayrıca, Arnavutça, Türkçe, İngilizce ve Makedonca gibi farklı dillerde eğitim görme şansını öğrencilerine sunmaktadır. Üniversite kurulumunda destek olan pek çok yabancı kurum ve kuruluşun yardımı, okul bitiminde yani mezuniyetten sonra da mezunlara yardım etmeye devam etmektedir. Tüm dünya da geçerli olan üniversite diploması ve kazanılan unvanlarla, iş bulma, işe yerleşme ve çalışma hakkı mezunların kolayca sahip olduğu haklardandır. Alınacak YÖK denkliği belgesi ile Türkiye de geçerli olan diploma, ülkede çalışma şansını da beraberinde getirmektedir.